محسن رضایی نمایه

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بعد از پایان جنگ تحمیلی تفکر جهادی تضعیف شد اما با نگاه به عملکردها درمی‌یابیم هر جا تفکر جهادی بیشتر بوده، شاهد پیشرفت و موفقیت هستیم.

به گزارش مشرق، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام صبح امروز ۳۱ فروردین در سی‌امین نشست سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان که با عنوان «جوان پیشرو در مسیر تمدن‌سازی» در محل هتل فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم تحقیقات برگزار می‌شود، گفت: یکی از اساسی‌ترین چالش‌هایی که در کشور با آن مواجه هستیم، کارآمدی است.

وی با تأکید بر لزوم ورود اساتید و دانشجویان دانشگاه‌ها به عرصه افزایش کارآمدی در کشور خاطرنشان کرد: پایین بودن کارآمدی در تمام بخش‌های کشور مشاهده می‌شود و به‌طوری که حتی روسای جمهور هم نمی‌توانند به شعارهای خود عمل کنند.

بیشتر بخوانید:

محسن رضایی: دولت کسب وکار سیل‌زدگان رااحیا کند / آرامش اقتصادی سریعتر برقرارشود

رضایی، کارآمدی را به‌معنای بهره‌برداری بیشتر از منابع از جمله منابع خدادادی و نیروی انسانی خواند و گفت: برای پاسخ‌گفتن به این سوال چرا و در کدام موارد، کارآمدی جمهوری اسلامی پایین بوده، باید به ساختارهای کشور توجه کنیم.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در کنار نهادهای سنتی، نهادهایی با عنوان نهادهای انقلابی شکل گرفت و مبارزه‌ای اداری و تشکیلاتی میان موافقان و مخالفان این نهادها آغاز شد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مخالفان تشکیل نهادهای انقلابی معتقد بودند که این نهادها کار موازی انجام می‌دهند و شعار محوری‌شان این بود که نهادهای موازی منحل شوند و در مقابل طرفداران ایجاد نهادهای انقلابی معتقد بودند که با سیستم موجود نمی‌توان بعضی از مشکلات را حل کرد و نهادهای سنتی نیز باید انقلابی شوند.

وی اضافه کرد: پس از انقلاب، شاهد تشکیل انجمن‌های اسلامی در وزارت امور خارجه، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، کمیته انقلاب و جهاد سازندگی بودیم. اما باید پرسید که چرا این نهادها ایجاد شدند؟

رضایی با یادآوری اینکه نهادهای انقلابی براساس یک خلأ به‌وجود آمدند، گفت: اگر در ابتدای انقلاب اسلامی، غائله کردستان رخ نمی‌داد، وزارت اطلاعات و دستگاه امنیتی کشور نیز شکل نمی‌گرفت که باعث ایجاد اطلاعات سپاه شد و بعداً از این نهاد به‌صورت وزارتی مستقل درآمد.

وی افزود: در زمان آغاز جنگ تحمیلی نیز سپاه، تیپ و لشکر نظامی نداشت، حتی خمپاره نیز در سپاه وجود نداشت، اما با توجه به نیاز جنگ، وارد عمل شده و با غنائمی که گرفت، واحدهای توپخانه، تیپ و لشکر تشکیل داد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در این مقطع ۲ تفکر در کشور شکل گرفتند؛ یکی تفکر «جهادی» و دیگری تفکر «کارمندی» که این ۲ تفکر همواره در مقابل هم قرار داشتند.

وی در ادامه عنوان داشت: بعد از پایان جنگ تحمیلی تفکر جهادی تضعیف شد اما با نگاه به عملکردها درمی‌یابیم هر جا تفکر جهادی بیشتر بوده، شاهد پیشرفت و موفقیت هستیم، یعنی این نوع تفکر سرنوشت کشور را تعیین خواهند کرد.

رضایی بهره نگرفتن از بارش‌های اخیر را ناشی از ناکارآمدی خواند و گفت: در بحث ارزی نیز سال گذشته بین ۱۸ الی ۱۹ میلیون دلار از ذخایر ارزی کشور نابود شد. بعضی‌ها معتقدند در این موضوع خیانت شده که ممکن است این اتفاق افتاده باشد اما دلیل اصلی آن ناکارآمدی است. اگر بخواهیم به همه مسائل، سیاسی نگاه کنیم، علت اصلی و راه‌حل را نمی‌توانیم پیدا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: در تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی، هر جا که تفکر جهادی حاکم بوده، پیشرفت‌ها چشمگیر و خارق‌العاده است. به‌عنوان مثال، در حوزه امنیتی و دفاعی، پیشرفت‌ها به‌قدری بوده که اکنون توانایی آموزش و مشاوره به کشورهای دیگر را داریم، اما در جایی که نگاه کارمندی وجود داشته، عقب‌ماندگی‌های ما نیز بسیار چشمگیر بود، مانند وضعیتی که امروز در اقتصاد و صنعت داریم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، لازمه افزایش کارآمدی در کشور را افزایش کارآمدی در میان مدیران، مدیریت و سبک اداره کشور، ساختارها و فرهنگ سازمانی برشمرد و گفت: اگر این موارد اصلاح و کارآمد شود، در نهایت از مشکلات عبور کرده و در تمام زمینه‌ها پیشرفت مورد انتظار را شاهد خواهیم بود.

رضایی با تأکید بر اینکه تا مدیر در متن مسئله قرار نگیرد، نمی‌تواند مشکلات را به خوبی حل کند، گفت: وقتی از کارآمدی مدیران صحبت می‌کنیم، می‌بینیم که اصلاح در سبک مدیریت و واگذاری اختیارات نیز باید صورت گیرد، بنابراین اگر امکان اجرای فدرالی کامل در کشور وجود نداشته باشد، اما می‌توانیم در امور اجرایی و اقتصادی، سیستم فدرالی را پیاده کنیم تا مردم بتوانند در امور اجرایی استقلال داشته باشند.

وی در ادامه به بیانیه گام دوم رهبر معظم انقلاب اشاره و عنوان کرد: برای اجرایی شدن گام دوم انقلاب، نیاز به تحول است و به‌نوعی گام دوم انقلاب، خود، انقلاب دیگری است و نقطه مشترک اصطلاحات بیانیه گام دوم از جمله جوانگرایی، دولت‌سازی و تحول، ناظر بر افزایش کارآمدی بر کشور است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنان خود درباره عملکرد این مجمع گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام به‌دنبال افزایش کارایی نظام است و به هیچ وجه نمی‌خواهیم شورای نگهبان دوم ایجاد شود و دولت نیز نباید به دیده یک نهاد مزاحم به مجمع نگاه کند، بلکه باید به دیده یک برادر و همکار با مجمع برخورد کند.

وی افزود: اگر موضوعی از دولت، مجلس و شورای نگهبان عبور کرد، باید این اطمینان را داشته باشیم که نهادی وجود دارد، به‌عنوان هیئت عالی نظارت که با مطالعات و نظر کارشناسی عمیق، طرح‌ها و برنامه‌ها را رصد می‌کند.

رضایی با اشاره به سخنان چندی پیش حسن روحانی رئیس‌جمهور درباره مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینکه بگوییم ۱۰ یا ۱۵ نفر نشسته‌اند و برای کشور تصمیم می‌گیرند، صحیح نیست و ادبیات دوستانه‌ای نیست، بلکه ادبیات دوستانه این است که مجمع را برادر و همکار دولت بدانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تروریستی اعلام شدن سپاه پاسداران از سوی دولت آمریکا گفت: این موضوع را رئیس‌جمهور آمریکا اعلام کرده است نه دنیا و حتی در خود آمریکا هم در این باره اجماع وجود ندارد، از این رو این تصمیم از استحکام خوبی برخوردار نیست و این اقدام ترامپ و پمپئو تیری در تاریکی است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: کشورهای جهان با این تصمیم رئیس‌جمهور آمریکما همراه نیستند و حتی بعضی از کشورها موضع مخالف هم گرفتند. حتی بعضی از کشورهایی که مخالف ما هستند، نماینده فرستادند و اعلام کردند که نظرشان موافق با نظر آمریکا نیست. به علاوه اقدام ترامپ سبب شد مخالفان خارج‌نشین جمهوری اسلامی هم موضع مخالف بگیرند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 2
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 7
  • IR ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
    0 0
    تا تعریف آنها از مزاحم چه باشد
  • IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۱/۳۱
    4 0
    خداوکیلی مجلس مذکور فقط هزینه برای ملت دارد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس